1.5.09

Prolecna torta sa jagodama

Kao sto rekoh u proslom postu, prolecna torta sa jagodama je ono sto se dobije kad se polovina planirane veeelike torte ne napravi. Tako moje nesudjeno vajarsko slatko delo postade jedna brzinska cokoladno jagodasta torta - zacudo jako ukusna.

Kore su obican patispanj sa cokoladom - 6 jaja, 6 kasika secera, 6 brasna, kakao, prasak za pecivo i malo ulja. Prvo umutiti belance, pa dodavati jedno po jedno zumance i ostale sastojke. Sve izmesati dok se ne dobije ujednacena masa, sipati u pleh i peci. Filovati izmedju kora pudingom od jagoda umucenim sa puterom preko koga se naslazu iseckane jagode - dve ili tri kore, po zelji.

Povrsina torte je prekrivena filom od putera u koji sam dodala jagode. Pozeljno je da jagode ne budu previse socne (ove moje su bile pune vode a i prilicno bezukusne ako cemo pravo) jer fil onda ne ispadne dobro, bude prilicno vlazan i ne moze sa njim nista da se uradi osim da se ovako "zalepi" preko torte.

Gore naseckati jagode (ako vas ne mrzi dodatno ukrasite slagom, mene je iznervirao mokri fil pa je ovo delo ostalo prilicno minimalisticko), ostavite par sati u frizideru i - posluzite se. Ko voli kombinaciju cokolade i jagoda sigurno ce mu se dopasti.

2 Comments:

Анониман said...

ma super je..volim sve te varijacije sa vocem nego mozda bi bilo ukusnije da se umesto putera u puding stavim kis. pavlaka tj Creme Fraiche....ja pravim tako i prste polizemo. I do sada sam uvek pravila obican patispan i puding od vanile, bas cu da probam sa ovim cokoladnim i pudingom od jagode :)

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

ja uopšte neću da se naljutim ako viškove proslediš kod mene :)