8.11.09

"Džungla" rodjendanska torta

Budući da je 7. rodjendan moje ćerke ove godine protekao u znaku raznoraznih životinja koje su u okviru Zoo2you animacije za decu protutnjale kroz kuću (od zmija svih oblika i velicina pa sve do bebe kengura), i torta je naravno morala da proprati trend svekupnog životinjskog carstva. I tako, ove godine umesto tradicionalnih rućicastoljubicastih kombinacija za devojcice dobih narudzbinu za džungla tortu ( po mogucstvu od vanile).

Buduci da za razliku od slavljenice većina ljudi uglavnom voli tradicionalne cokoladne torte, donja veća torta je obicna reform torta, a gornja je kombinacija obicnog zutog patispanja i pudinga od vanile ( koju inace ne preporucujem bez voća, osim ukoliko nemate poput mene pasioniranu ljubiteljku vanilastih kolača i torti).

Torta je prekrivena fondanom u zebrastom - žirafa izdanju, i u principu ukoliko izuzmemo vreme potrebno za pecenje i pripremanje same torte, ne oduzima uopste mnogo vremena za dekoraciju.

Donja zebra torta je prekrivena belim fondanom (na putu da mi postane omiljena boja torte buduci da ne mora da se boji), sa crnim šarama od fondana (potrebno je dosta crne boje da bi fondan zaista postao crn a ne siv); gornja glumi žirafu, a zelene lijane su uradjene od buttercreama.

Planirala sam da figurice uradim posebno od fondana, ali nisam nažalost uspela da nadjem dovoljno vremena za to pa su ovoga puta morale da posluže i plastične figurice. Sve u svemu preporučujem tortu kao efektnu a relativno jednostavnu za ukrašavanje kada slabo stojite sa vremenom.

4 Comments:

Gaga said...

Kasnim, ali srećan rođendan slavljenici!! Tortica je mnogo lepa!

Andrea said...

Uživam gledati tvoje kreacija. Nažalost ja nemam strpljenja za ovakve dekoracije pa nikad nisam ni pokušala nešto slićno. :(
Želim sretan rođendan malenoj. :)

Vera said...

Predivna je,videla sam je na FB.Sretan Rodjus kćerkici!

Nikki said...

Hvala svima!! :) Ovo je inace jedna od torti koje sam najbrze ikada dekorisala, za pola sata je bila gotova...