29.11.09

Cupcakes sa fondanom

Malo za promenu umesto uobičajenih varijanti cupcakes sa raznoraznim šlagovima u boji i figuricama preko kakve smo uglavnom do sada pravili, ovoga puta sam rešila da ih pravim sa fondanom u pastelnim bojama. Povod je bio nošenje kolača u školu moje ćerke, pa je još jedan motiv za fondan bio i manji stepen mrljanja i brljanja koje će konzumacija dotičnih slatkiša proizvesti kod klinaca i klinceza.

Dakle u pitanju su standardni cupcakes, možete ih praviti od sopstvene smeše ili koristiti neku od gotovih smeša (Queckers Muffins ili Dr Oetker na našim prostorima), ukus već birate po volji vašoj i konzumenata - od čokoladnih, do integralnih, sa dodatkom suvog voća ili badema... ili izmislite neki samo svoj novi recept. Kad se malo prohlade premažete ih šlagom ili filom za dekoraciju (ako ste mislili da ste se istog oslobodili - e, niste, samo je dobro sakriven ovde), ostavite najbolje preko noći da se to malo učvrsti kao što biste ostavili kod torte koju prekrivate fondanom i onda sutra sledi - zabava!


Seckanje, bojenje, smisljanje fondanskih kreacija... ako još i decu uključite u celu zabavu, niko srećniji (i ponosniji od njih kad vide kako su lepe kolače napravili!). Gledano kao porodična aktivnost i kreativna zabava, ne samo kroz prizmu lepih kulinarskih kreacija, ovakve igrarije sa cupcakes i fondanom su zaista prilika da provedete par sati i zabavno i kreativno i kolektivno se zabavite. Planiramo da celu stvar ponovimo sada oko Božićnih praznika i Nove godine u nekom novogodišnje crveno belo zelenom tonu, a ako nadjete vremena - preporučujem i vama :)

6 Comments:

Vera said...

da.za decu je to idealno resenje a i lepse izgleda!

Jelena said...

Joj bre Niki pa kad i to sve stizes!! Bas lepo izgledaju kolacici, mozemo i mi "veliki" da probamo.

RadArta said...

Svaka čast! Lepo radiš ove slatke stvari ...

Jelena said...

Odusevljena sam tvojim tortama, jednim recju FANTASTICNO! Imam jedno pitanje, Mozes li me stviti u listu tvojih blogova? Moj sajt je http://kulinarski-kutak.6te.net/index.php

Nikki said...

Hvala Jelena :) Stavicu te svakako na listu regionalnih blogova :) Citamo se!!

Surac said...

Pozdrav... kako uspes da opravis tako lepe torte, svaka cast nemam reci....