24.1.07

Cupcakes histerija - modni trendovi na poslastičarski način

Svašta ću ja izgleda neplanirano saznati i naučiti na ovome kursu. Eto recimo da ne odoh tamo, nikada ne bih saznala da je najveći broj onih divnih i fantastičnih torti, savršenih oblika i proporcija koje gledamo po katalozima i koje nam nabijaju komplekse -- u stvari od plastike!!!

Lepo ljudi uzmu plastičnu tortu željenog oblika i namackaju je do savršenstva... i nema sleganja filova, nepravilnih oblika, komadića kora u filu.. milina!

Ali neću da pišem o tome, već o drugom mom otkrovenju a to je činjenica da u ozbiljnom belosvetskom poslastičarstvu ako niste znali postoje i modni trendovi! Jašta! Jedne godine je fondan in naredne su možda cvetići od fila... ko bi ga znao šta je sve prošlo kroz modni svet slatkih zanimacija, ali ono što je ove godine apsolutni hit i pomama jesu cupcakes ili ti ovi kolačići okruglastog oblika koji se individualno dekorišu.

RazneslikejanuarWindsor2007024.gif

Danas je u školici na redu bilo dekorisanje dotičnih kolačića i instruktorka nam je otkrila ovu fascinantnu istinu.;) Pričala je doduše i o nekim TV emisijama, nekim profesionalnim dekoraterima (koji naravno ništa ne valjaju jer ona sve to bolje radi, tako je to svuda izgleda :-) ) a onda smo prešli i sa reči na dela.

Sve u svemu, moram da priznam da mi se trenutna kolačarska moda svidja i da sam stvarno oduševljena ovim torticama - kolačićima i mogućnostima koje one pružaju, a naročito zanimljive mogu biti za decu.

RazneslikejanuarWindsor2007034.gif

O tome kako ih napraviti sledeći put detaljnije, pošto mi je ovaj zli blog upravo pojeo pola posta! Dopali mu se kolačići, šta li je već...

0 Comments: