31.1.07

Cupcakes - deo drugi

Ne stigoh ranije da pišem i završim ovaj tekst o cupcake kolačićima. U medjuvremenu sam saznala da postoji i takmičenje u pravljenju cupcakes... baš bi bilo zanimljivo organizovati nešto tako nekada i u Srbiji, nekako mi se cini da smo tamo zaboravili na neka ovakva sitna zadovoljstva...

Klinci posebno vole da se igraju ovim kolačićima i da prave neke svoje (i moja ćerka je imala par svojih smulj verzija cupcakes prošle nedelje...)

Da budemo prakticni a ne da mnogo brbljamo - prvo sto vam treba je pleh za kolacice (muffins) i smesa od kojih cete ih praviti.

Ovde ima gotovih smesa za njih - ja koristim Quekers Muffins smese i super su. Generalno moze da posluzi i bilo koji patispanj (jaja, šećer, brašno, prašak za pecivo, po želji dodate i kakao) u koji dodate komadiće čokolade, orahe, lešnke, suvo groždje...ma šta vam se sve nadje pri ruci...

Tu smesu sipate u pleh i dobijete ovo:

RazneslikejanuarWindsor2007011.gif

Onda ih lepo stavite u rernu, a za to vreme pripremite fil za dekoraciju i po potrebi ga obojite u koje već boje želite..

Pečene:

RazneslikejanuarWindsor2007013.gif

Kad su se ispekle premažete ih jednim slojem fila u boji koju želite i ostavite da se fil stvrdne.

Posle toga - sve zavisi od mašte, volje inspiracije... tu mogu biti cvetići, razni likovi, cele figurice (kao ovaj klovn na mom cupcake-u, on je kompletno uradjen od fila čvršće konzistencije)

RazneslikejanuarWindsor2007033.gif

Ja sam se ovom prilikom skoncentrisala na cvetiće da bi ih vežbala (ovo gore belo je Wilton ruža od fila...o njoj jednom posebno, definitivno zahteva svoju temu,prelepa je kada se dobro uradi ali oči mi ispadoše i ruka me zabole od nje...:=)

Evo nekoliko sajtova sa idejama za dekoraciju:

http://www.cupcake-creations.com/cupcake-decorations.html

http://familyfun.go.com/recipes/special/specialfeature/cupcake-finder-birthday/

i naravno - http://www.cupcakefun.com/

Na ovim sajtovima imate dosta uputstava, ideja..i ako ne znate engleski za ove neke prostije stvari je dovoljno samo videti slicicu pa inspiracija sama dodje... A ako vam nesto i ne uspe - pa samo pojedete dokaze i nastavite sa sledećim kolačićem...:=)

A kad ih lepo sredite, ukrasite, namackate onda ....


RazneslikejanuarWindsor2007056.gif

Uživajte!

0 Comments: