31.8.09

Blog Day i pet zanimljivih blogova

Blog Day 2009

Do skora nisam skoro uopste pratila srpsku blog scenu ali u poslednje vreme, zahvaljujuci nekim od blogova mojih prijatelja koji su se opasno bacili u blogerske vode, prateci neke linkove sa njihovih blogova - klik ovde klik onde, moram priznati da mi sve mi vise domacih blogova i autora privlaci paznju...

Pa evo za ovogodisnji Blog day (za koji saznah zahvaljujuci Ivani ) da izdvojim nekoliko nekulinarskih preporuka za citanje sa moje strane (proizvoljnim redom)

1. Porodistarije - nesvakidasnji roditeljski blog, pisan specificnim stilom, sa pokojim redom aforizama i naucne fantastike, pravo uzivanje za citanje

2. Dobro i drugacije - blog na koji sam sasvim slucajno "nabasala" - primeri i komentari originalnih, provokativnih, inventivnih advertising kampanja - spotova, bilboarda, tekstova - "reklamozderima" ce se sigurno dopasti :-)

3. Bedno piskaralo - red poezije, red razmisljanja o raznim velikim i malim desavanjima i pojavama u zivotu , red svakodnevnih zgoda i nezgoda u zivotu i karijeri jednog novinara - blog koji ce vas nekad nasmejati a nekad naterati suze na oci :)

4. Obrnuto srazmerno - uz ove nase kulinarske blogove jos jedna velika grupa blogera sa exyu prostora se izdvojila u poslednjih par godina - to su blogovi kreativaca. Milicin blog je jedan od onih koje sa zadovoljstvom citam i divim se njenom kreativnom razvoju i napretku u poslednje dve godine i prelepom nakitu koji izradjuje

5. Dnevnik jedne Cyber macke - sjajni tekstovi i tutorijali iz oblasti web dizajna, tips& tricks i za pocetnike i za one malo naprednije, kao i razne druge zanimljivosti i desavanja iz zivota cyber macke i cyber machica :)

Nadam se da ce vam ovaj izbor biti zanimljiv i da cete otkriti neke nove interesantne sadrzaje i autore, a mozda opet na njihovim blogovima neke nove.... i tako.. dok vam RSS reader ne bude prepun :)))

4 Comments:

Ivana said...

Ne družiš se sa blogerima, zato ne znaš za BlogDay ;)
Fin izbor :)

linga said...

Hvala draga na preporuci, nepotizam nema sta :)))

Nikki said...

@Ivana - ma svi odose u blogere, sad htela ne htela moram da se druzim..;)
@linga - yap, cist nepotizam kazem ti, doduse ima 1 ceo blog koji stvarno nemam pojma ciji je :)))

Milica said...

Hvala, draga, ulepšala si mi dan!!!