3.4.10

Uskršnja torta po ideji moje ćerke

Nema me često ovih dana na blogu .. Srećom te su tu praznici i rodjendani pa tu i tamo i moram ponešto da napravim. :)

Pošto baš volim onu korpa tortu ove godine sam imala plan da za Uskrs ponovo napravim istu, ovoga puta ovalnu, sa ručkom i kokom od čokolade koja sedi na jajima...

Medjutim, stvari se nisu baš odvijale kako je bilo zamišljeno. Prvo mi fil nije bio dovoljno čvrst, onda je torta počela da se topi, onda je na kraju čokoladna koka ostala bez glave... i već kad mi je došlo da plačem i ostavim je onakvu zamazanu i nikakvu (posle celog sumanutog i naopakog dana koji je uključivao 3 sata provedena na američko kanadskoj granici), moja ćerka i svesrdni pomagač u kulinarsko slatkim zanimacijama, je lepo došla i rekla mi kako bi ona napravila tortu.

Pre svega da su žuta i ljubičasta boje boje za Uskrs (tako im rekoše u školi),tako da torta mora da bude žuta. Mora i da ima ljubičaste cvetiće koje je ona napravila od fondana. A budući da je čokoladna koka otpevala svoje, velikodušno je u svrhu ukrašavanja torte doniran Angelin čokoladni zec.

Tako se ja neplanirano dohvatih fondana, i uz moju asistentkinju i dizajnerku nastade malo drugačija Uskršnja torta od planirane :)

Srećan vam svima Uskrs i sve najbolje!

4 Comments:

Andrea said...

Sretan Uskrs tbei i tvojima, a torta je prekrasna. :)

Nikki said...

Hvala Andrea! I vama sve najlepse!

rehab said...

Ova torta izgleda prosto carobna, a sigurna sam da je i ukus fenomenalan.

detoksikacija said...

Meni se najvise svidela muska tora, obicno je sve nekkao u zenskom stilu, a ova je bas prava.