26.6.09

Mac OS Torta - samo za ljubitelje Meka :))

Ovaj kockasto-plavi -nasmejani kompjutercic koji se smeska sa vrha torte predstavlja logo OS sistema Macintosh - a torta je napravljena za velikog fana Mac/Apple lika i dela i svih postojecih a verovatno i buducih proizvoda doticne kompanije - u pitanju je moj muz naravno :)

Ispod logoa od fondana sakrivena je obicna keks torta (koju bas dugo nisam pravila i sad sam iskoristila priliku da je napravim posto mi je bila za promenu potrebna najobicnija kockasta torta.

Za ovu tortu trebace vam

dve kutije Petitt Beure keksa
malo mleka ili vocnog soka po ukusu
500g putera
7 kasika prah secera
1 cokolada za kuvanje 100g
2 cela jaja

Umutite fil od putera, secera i cokolade i na kraju u njega dodate 2 cela jaja jedno po jedno. Mutite mikserom dok ne postane gusta kremasta masa.
Kekse slazete jedan po jedan, prethodno ih natopite dobro mlekom ili sokom. Premazete keks kremom pa redjate opet i tako dok ima keksa (ili dokle vec hocete). Poslednji red keksa premazete debelim slojem fila i ostavite preko noci da ocvrsne.

Torta je izuzetno brza i laka za pravljenje, narocito ako decu hocete da ukljucite u proces (samo pazite da dobro natapaju keks mlekom, ovo iz iskustva da ne biste na ponekim mestima dobili krckavu keks tortu :) ).

Ukrasavanje je u ovom slucaju bilo takodje jako brzo i prosto - fondan se oboji u tri nijanse plave, iseku dva pravougaonika za delove lica u svetlije i tamnije plavoj a od najtamnije se naprave oci, nos i usta. Okolo se ukrasi obicnim slagom.

Sve zajedno pravljenje torte sa dekorisanjem (ako ne racunamo farbanje fondana koje uzme malo vise vremena) oduzece vam oko sat do sat ipo vremena najvise.

2 Comments:

Danny said...

Kakva super Mek torta :))) Thanks! :))

Анониман said...

Divno!

Jeca