11.2.09

Ledene kocke - kad provereni recept omane

I sta uopste reci posle ovakve spektakularne fotografije? :)) Svakako vam se i to desavalo - jedan, isti, provereni i mnogoputanapravljeni recept - jednostavno, iz cista mira i nicim izazvan omane. Eto tako. Bas nije hteo da ispadne kako valja. A uopste vam nije jasno zasto jer ste sve isto uradili kao i mnogo puta pre toga..

E to vam je slucaj sa ovom amorfnom masom na tanjiru koja bi trebala predstavljati Ledene kocke -ni "k" od kocke nema ni na pomolu. Donja kora jos i nekako ali sredisnja bela masa po konzistenciji vise podseca na besamel sos (ah, da i tu ide brasno) nego na centralni deo kolaca.

I zasto se ovo desava? Do sada mi je uvek najveca lutrija bila sa korama od belanaca koje tu i tamo posete kantu za djubre direktno iz pleha. Iskusne kuvarice kazu da su sto se tih kora tice u pitanju primarno jaja - koliko su sveza, da li su stajala i koliko dugo u frizideru itd itd.
Ali u ledene kocke ne idu jaja. Bar ne u ovaj srednji fil. Tako da mi za sada ostaje nejasno sta je naopako krenulo u konkretnom slucaju - u svakom slucaju utvrdili smo da su i u polutecnom stanju jednako ukusne :)

A recept - nekom narednom prilikom kad eksperiment uspesno ponovim (gde da sad pisem recept uz ovu reprezentativnu sliku). U svakom slucaju da ne bude previse monotono sa svim lepim slicicama najuspelijih stvari na svetu svecano otvaram sekciju kulinarskih neuspeha na blogu, ne mislim da cu nadmasiti Cake Wrecks ali naci ce se vec dovoljno materijala i za ovaj deo..:))

8 Comments:

Maja Babić said...

Dobra si :) Ipak, sve sto se na kraju moze pojesti a ne baciti i nije neuspesno u pravom smislu reci. Ja bih rado sad uz kafu pojela jednu porciju tvog kolaca.

p.s. odavno sam otvorila labelu "neuspesno" na blogu :)

Вера said...

Slazem se sa mamajac,vazno je da ukus nije omanuo!

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

hahahha...i ne smejem se tome sto ti ledene kocke nisu uspele, vec necem drugom, ynas ti :)

Анониман said...

Pazi mene: U naslovu sam procitala i brze bolje kliknula na: Ledene kocke - provereni recept moje mame

Sta ti je brzina u citanju :)))))))))))))

Monika said...

baš si me nasmijela :) ah, događalo se svima...mi smo u nekoliko navrata kolač jeli iz pleha sa žlicom :)

Nikki said...

Eto...pravim ih opet sledece nedelje, sad sam se zainatila ... Mada ovo bismo mogli nazvati "modernom umetnoscu" u dekoraciji kolaca..lol :))

@tea - pretpostavljam da ti je bila bar malo cudna slika "proverenog recepta" ahahhaha!! :))))

Анониман said...

Sta se desava sa tim ledenim kockama u poslednje vreme? Ove sa slike izgledaju identicno kao moje od pre neki dan.

Анониман said...

Nemas ti pojima o kolacima...