6.2.09

Brunette Brownie - moj novostvoreni recept :)

Vera sa Delicious for Kids bloga je pre neki dan pisala o svom pokusaju da napravi Blondie Brownie kolace, po receptu sa Kraftovog sajta. Recept mi se ucinio na prvi pogled zanimljiv (a isto tako i ceo koncept pravljenja Brownies koje inace jako volim na neki drugi nacin od uobicajenog) pa sam odlucila da recept isprobam.

Medjutim kad sam detaljno iscitala Kraftov recept nekako mi je sve nesto falilo u poredjenju sa klasicnim receptom po kome obicno pravim Brownies. Pa sam resila da malo eksperimentisem sa sastojcima (znajuci otprilike konzistenciju mase kakva bi trebala da bude na kraju).

E sad...kad sam negde predvece krenula da prikupljam sastojke za kolac shvatila sam:

1. da su deca smazala belu cokoladu
2. da nemam vise oraha u kuci (osim onih na krckanje a to me mrzelo)
3. da imam gomilu oljustenih badema...hmmm...

I tako se od isprobavanja jednog recepta stvori sasvim nesto drugo na kraju u mom plehu... Brownie po smesanom receptu klasicnog i Blondie Brownie kolaca, sa malo mlecne i malo cokolade za kuvanje (tako se naslo) i sa gomilom badema...

Sa nepoverenjem sama prema sebi sam na brzinu smutila celu smesu i sumnjicavo je ubacila u rernu... I rezultat su bili nevidjeno ukusni kolaci, malo rastresitije konzistencije nego obicni Brownie (manje cokolade i mlecna cokolada je stavljena), sa specificnim ukusom badema... pa posto nisu sad ni Brownie ni Blondie onda neka budu neke Brunette... tako su nekako na kraju i ispale.

Pa ako ste dovoljno hrabri da isprobate ovo moje najnovije kolacarsko delo - evo i kako da to uradite:

250g putera
300g kristal secera
umutiti mikserom
dodati 4 cela jaja i 4 zumanca pa dalje mutiti
dodati 3 kesice vanilin secera
2 kasicice (ravne) praska za pecivo
100 g otopljene mlecne cokolade
100 g iseckane na komadice cokolade za kuvanje
300 g brasna

Sve to zamutiti dok ne postane lepljiva masa, ne u potpunosti tecne konzistencije.
Sipati u pleh prethodno postavljen aluminijumskom folijom i zamascen zejtinom. Staviti u rernu zagrejanu na 350F (180C) i peci dok kolac ne ocvrsne na povrsini (ja sam ga pekla oko 40 min otprilike).

3 Comments:

Вера said...

Odlicna kombinacija,predobro izgleda,eh...da sam mogla da ih probam!

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

Joj sou sa nama i ovim browni kolacicima :)
Ali vazno je ipak na kraju da su ukusni i da se nista ne baci ....

Nikki said...

Hehe Gago da znas da je sou... koje kuvarijacije, samo daj recepte za Brownie i svako ce nesto drugacije da dobije...lol. Ali nevidjeno su ukusni kako god nebrowniasto izgledali :))