19.1.07

Neprevazidjen Brownie kolač

Nije da ima veze sa dekoracijom, ali ima sa konzumiranjem kolača - sinoć sam naime probala najukusniji kolač u poslednjih...ne znam ni ja koliko...

Znam, znam o ukusima se ne raspravlja (mada smo se i muž i ja složili oko neospornog savršenog kvaliteta istog - a on i nije neki ljubitelj kolača), ali odavno slatkiš na mene nije ostavio takav utisak kao dotični...

Iznenadjujuća stvar za mene jeste uopšte činjenica da u zemlji cheesecake -ova koji vrebaju sa svih strana (a kojih i nisam neki ljubitelj) naleteh sasvim slučajno na ovo vrhunsko zadovoljstvo ljubitelja slatkiša.

Za one koji žive u USA i Kanadi -- u pitanju je Blue Ribbon Brownie u Applebee`s čokoladna fantazija sa orasima prelivena rastopljenom čokoladom i servirana u savršenoj kombinaciji sa sladoledom od vanile. Ako idete - probajte.. i javite da li vam se dopalo koliko i meni.

A za sve vas kojima Applebee`s nije pri ruci da vam ne pravim samo zazubice ovim postom evo jednog recepta za Brownie kolač (dala mi ovdasnja poznanica koja tvrdi da ispada kao u restoranu - nisam probala još):

Treba vam

200 g putera
300 g crne čokolade
4 cela jaja + 4 žumanceta
300 g šecera ,4 kesice vanilin praška
250 g brašna
250 g seckanih oraha

Istopite puter, u istopljen puter dodate čokoladu da se istopi i sve zajedno promešati da se dobije jedinstvena masa.
Umutiti jaja, žumanca i šećer, dodati prohladjenu smesu putera i čokolade. Celoj masi dodati brašno i orahe

Peći 25 minura na 180C

Preliti otopljenom čokoladom po želji,i servirati sa sladoledom od vanile.

Prijatno!

PS: za sve one koje je zanimalo da li volim i da JEDEM kolače a ne samo da ih pravim odgovor je očigledno... DA!!

P.P.S. Da ne bude da sam vizuelno-estetski deo konzumacije kolača u potpunosti zanemarila - obratite pažnju na koji način je sasvim jednostavno a atraktivno serviran kolač na slici... umesto da samo stavite tortu u tanjir, kugla šlaga ili sladoleda uz nju uz malo tečne čokolade (ili nekog voćnog preliva, u zavisnosti od torte) preko, doprineće sveukupnom lepšem izgledu, a ukoliko je u pitanju jako sladak kolač ili torta sladoled odnosno šlag uz nju će i donekle ublažiti tu slatkoću. :)

0 Comments: