15.1.10

Blues Clues po drugi put medju nama

Znate li ko je Blues Clues? To je jedan simpaticni plavi kucov, glavni junak istoimene serije za klince i klinceze i apsolutno najomiljeniji na svetu lik moga mladjahnog deteta. I glavni junak rodjendanske torte za 2. a sada i za 4. rodjendan.

Posto sam za 2. rodjendan pravila ogromnuu glavu doticnog kucova (koju upravo shvatih da nikada nisam postavila na blog) ovoga puta je moralo da bude nesto drugo,pa smo se odlucili za standardnu dvospratnicu - sa drugarima. I tako, uz BluZA KluZa na torti su se nasli i Tickety-Tack, Mailbox, Thinking chair, Mr Salt i Mr Pepper i drugi drugari iz serije... na neizmerno zadovoljstvo slavljenika i maleckih gostiju koji su doticne fondan-drugare razgrabili dok si rekao...pa ...Bluz Kluz :)))

Sto se izvedbe torte tice ona je (u skladu sa malom kolicinom vremena koje u poslednje vreme imam za kulinarske zanimacije) prilicno jednostavna - okrugla na dva sprata prekrivena belim fondanom. Svi ukrasi su radjeni od fondana tako sto sam pronasla odgovarajuce stranice raznih bojanki, odstampala ih u velicini u kojoj sam htela da ih napravim od fondana i isekla.

Dalje je sve stvar malo bojenja fondana, prenosenja i seckanja oblika sa papira na fondan.. Nista sto zahteva preteranu vestinu ili vreme poput fondanskih figurica a jednako lepo i zanimljivo za decu (a veca deca mogu i da pomognu). Na ovaj nacin u principu moze da se prenese bilo kakav oblik ili omiljeni crtani lik na torte i kolace, bez previse muke i za relativno kratko vreme.