20.2.10

Gde u Srbiji nabaviti materijale za ukrašavanje torte?

Mnogo vas mi se u poslednjih par meseci javilo sa pitanjima gde kupiti materijale i pribor za ukrašavanje torte? Mnoge stvari je moguće improvizovati, ali da bismo zaista mogli da uradimo sve ono što zamislimo, pravi alat i materijali su nezamenljivi. Ne samo što mnogo skraćuju vreme rada, već daju odlične rezultate, pružaju vam više mogućnosti za kreativno eksperimentisanje...ma znate i sami uostalom koliko je bitno imati dobar alat i materijal.

Ja lično (pošto živim u Kanadi) koristim isključivo Wiltonov alat i materijale. Budući da sam "zanat" učila na Wiltonovim kursevima za dekoraciju, tamo sam imala prilike da se upoznam sa raznoraznim alatima i priborom za ukrašavanje koji nude, i po mom mišljenju zaista su najbolji. Ali - skupi su - čak i za američko-kanadske uslove.

Pošto ja ne znam gde se sve može nabaviti u Srbiji dobar materijal i alati za ukrašavanje, pitala sam za vas članice Roditelj foruma da mi pomognu i daju informacije o tome šta je sve dostupno na tržištu i gde je u kom gradu moguće nabaviti materijale i alate.

Najčešće pitanje koje ste mi u mejlovima postavljali do sada jeste - gde naći gotov fondan - pokrovnu masu za torte uz pomoć koje možete napraviti torte poput ove na slici dole.

Od fondana (ticino masa) koji se trenutno može naći, svi po ceni i kvalitetu preporučuju Barvalovu masu za dekoraciju torti i kolača. Koliko vidim svi su jako zadovoljni istom, fondan ne puca, ne lepi se i ne sija se previše a možete ga naći u nekoliko boja. Naročito mi se dopala informacija da ga je moguće naći i u crnoj i crvenoj boji, znajući koliko je nekada teško dobiti od belog crveni i crni fondan.

Takodje je moguće naći i Wiltonov fondan koji je dosta skuplji. Ja lično ne volim ukus tog fondana, sa druge strane jako je dobar za dekoraciju, odličan je za rad, pravljenje figurica, sve što vam padne na pamet.

Generalno postoje tri firme koje se bave prodajom ukrasa, figurica, materijala i alata za izradu torti i kolača to su Eurowilt (prva takva firma koja prodaje Wilton proizvode), Barvallo i Torteco - koliko vidim na sajtu prvi zvanični Wilton distributer.

Barvallo nema sajt, ali Minja je u svojoj Kuhinjici ostavila kontakt informacije za naručivanje.

Beograd - radnja koju najviše preporučuju je Erikson u Mihaila Gavrilovica 21 (okolina Južnog bulevara). Imaju fondan (čokoladni, crni i i crveni), boje u gelu i prahu, različite ukrase i ukrasne kartonske podloge za tortu. Različite modlice i ukrasi se mogu kupiti u Eurowiltu na Čukarici, imaju lep izbor ali su koliko čujem cene visoke.

Novi Sad - Barvallo radnja u Dušana Danilovića 22 ima sve opisane Barvallo proizvode. Takodje Sweet u Gagarinovoj 4 ima različite ukrase i materijale za dekoraciju.

Užice - prodavnice "Kristal" u kojima možete naći Barvallove ukrase (cvetice,figurice)

Pančevo - Poslasticarna Golub prodaje dekoracije za torte, fondan, boje, gum pastu, alat za torte......(a imaju i preporuku za ljubazno i strpljivo osoblje). Torteco je otvorio svoju prodavnicu u Žarka Zrenjanina 36, još uvek im je ponuda relativno mala ali se očekuje da će se uvećavati. Imaju takodje Wilton proizvode, a cene su manje nego u Eurowiltu.

Vršac - Poslasticarnica Jovana, u ulici Branka Radicevica pravi fondan po narudzbini samo se mora naruciti par dana unapred.

Kragujevac - Barvallo fondan i ukrasi mogu da se nadju u jednoj radnji na na meru u Crvenom barjačetu - za sada je to jedina informacija koju imam, ako neko zna kako se radnja zove - javite.

Takodje po megamarketima je često moguće naći različite modlice za kolače ili torte ili neke druge stvari korisne za dekoraciju.

Ovako stoji stvar po gradovima, onoliko koliko do sada imam informacija. Ako imate informacije za vaš grad pošaljite mi da dodam :=)

Hvala svima koji su mi dali ove informacije, nadam se da sam vam pomogla sakupljanjem istih ovako na jednom mestu, i želim vam uspešno ukrašavanje i mnooogo prelepih torti kojima ćete obradovati svoje najmilije!

17 Comments:

Mzlakin Dućan said...

Hvala na korisnim informacijama. Blog ti je diiiiiivan! :D

Nikki said...

Ima jos,moram da dodam ovih dana :)))

Sneki said...

U Pirotu ukrase za torte Barvala i Irisa iz Nisa mozete naci u radnji "Neda i Marko"

Анониман said...

pozdrav, ako neko jako zeli da dekorise torte (kao ja) a ne moze nigde da nabavi moze da naruci preko interneta sve sto mu treba, tako sam bar ja uradila (www.torteco.com) od fondana do gotovih ukrasa i alata za torte

Ivanin svet slatkisa said...

Ja vec dugo radim torte i alat sam ranije narucivala iz Eurowilta ali je Torteco mnogo povoljniji tako da sad sve nabavljam tamo.

MM Cake Design said...

Jako je interesantan vas blogg. Prelistala sam sve.

Анониман said...

U Pašićevoj ulici u Novom Sadu postoji prodavnica u kojoj se može pronaći ponešto od pribora za poslastičarstvo. U pitanju su proizvodi nemačke firme Stader.

Анониман said...

http://magichome.rs/main.php?cPath=31&osCsid=10646c3b852938b1b75d0032b3bd9b40 - možda se ovde nešto može pronaći :)

Nikki said...

Hvala vam svima na komentarima i na dopuni ovih informacija. Pretpostavljam da ce se sve vise ovakvih prodavnica pojavljivati i u drugim gradovima, pa vas molim da ako znate neku koja nije vec navedena ostavite komentar i da prosirimo i dopunimo ovu listu!

Анониман said...

Razmislite o tome: mi smo prvi!

Proekt, takvog algoritma je prvi u svijetu!

Dakle, ove informacije su samo za one koji su se umorili graditi i gubiti svoje strukture, biti u šoku iritacije od sve više i više svakodnevnom prijedloge i traženju novih poslovanja, u nadi da mogu zaraditi!

Mi predlažemo vam izgraditi s nama tvrtku koja će vas zapravo dovesti naknadno do 1 milijuna dolara godišnje.

Glavni plus našeg algoritma, revolucija u strukturi projekata, kako ulazimo. To znači da čak i najnoviji partner strukture neće biti napušten i zaradiće novac. Novac ne dobiva jedna osoba na vrhu, a svatko ko je radio!

U nas nema prvi i posljednji. Oni koji su zadnji u prvom dijelu u drugom, oni su na prvom mjestu!

I nikad, oni koji dolaze kasnije, nakon godinu ili dvije, tri... ne može usporedit s vašim prihodima, ako sada razumjete i cijenite priliku, koju vam je dala u ruke sudbina!

Želite li saznati više od toga, i iskoristiti ovu prednost, pišite, zovite... Ja ću vas dodati na naš chat.

Moj nik na skype: jobrab.com

astepovic said...

sve ukrase za toorte mozete naci u firmi dar od srca imaju veliki izbor ukrasa za decije i svecane torte i rade sve po porudzbini , jeftiniji su od drugih proizvodjaca, a sto se tice kvaliteta zadovoljavaju

Анониман said...

Novo sto se pojavilo kod nas su elegantni inicijali i brojevi od cirkona za torte,narucivanje preko sajta(www.kristalnovencanje.com)

Анониман said...

Ove trake su trenutno vrlo popularne za ukrasavanje torti

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.422383751116938.94167.145897172098932&type=3

Анониман said...

Ove trake su trenutno vrlo popularne za ukrasavanje torti

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.422383751116938.94167.145897172098932&type=3

Tamara said...

Divan Vam je blog, odusevila sam se.
Nesto od alata,sekaca i sl. Moze da se nadje kod kineza i radnjama sve za 160 dinata, postoje dosta stvari koje mogu da se naruci na fb-ku, u krajnjem slucaju mogu alati i sekaci da se naruce iz Kine, ispadne 3 puta jeftinije. Pozdrav, Tamrta

Unknown said...

Sav pribor za rad kao sto su kalupi raznoraznih oblika i velicina po dosta jeftinijoj ceni ima da se kupe na sajtu aliexpres.com

Анониман said...

Radnja u Kragujevcu se nalazi u ulici Crvenog barjaka i zove ze Biomax