24.1.09

Decje torte: Gitara torta - Hannah Montana

Sve sam nesto u poslednje vreme krenula sa sitnim kolacima a torte nekako zapostavih a imam bas dosta materijala i slika za pisanje o njima... O ovoj torti sam vec pisala na engleskom blogu ( o tome i ni o cemu drugom za sada, nikako da mu posvetim malo vise paznje) pa evo da prenesem post i ovde..

Gitaru sam pravila cerki za 6. rodjendan po njenoj izricitoj zelji (mama, mama, ali ja MORAM da imam Hannah Montana tortu) - ako niste u toku to je nekakva igrana serija megapopularna medju ovim prekookeanskim klincima o nekoj teenage pevacici...nista specijalno ako se ja pitam, al nije da se mnogo pitam...:))

Prvo me je uopste namucila ideja da nije u pitanju crtani lik pa da se ne mogu izvuci na neki character cake fazon... One jestive slike (photo toppers) nikako ne volim da vidim na tortama... dilema je resena kada smo pronasli preslatku svecicu za tortu u obliku gitare - posto doticna damica svira gitaru napravicemo gitara tortu u njenom ljubicastoruzicastom fazonu!

Za oblikovanje sam koristila Wiltonov pleh u obliku gitare u kome sam napravila Kasato tortu.

Pleh uvek oblozim providnom plasticnom folijom pre nego sto masu stavim u njega da se ne bi lepila i da bi se obrisi pleha lepo ocrtali kada se torta izvuce. Tortu ostaviti u frizideru i samo izvuci iz pleha kada se stegne.

Ako nemate pleh, napravite obicnu cetvrtastu tortu i odstampate papir sa oblikom gitare koji samo prenesete na vostani papir, stavite preko cetvrtaste torte i isecete u obliku gitare. Posto ovaj pleh daje oblik klasicne gitare tortu sam malo oblikovala da izgleda kao elektricna gitara.
Tortu sam onda premazala filom (recept sa puterom) i ostavila da se fil stegne.

Tako pripremljenu tortu prekrivamo rolovanim fondanom (ticino masa, marchmallow fondan, ratluk masa, sta god vec volite da koristite). Fondan se naravno prethodno oboji, napravi u velicini da prekriva tortu, i dalje je sve stvar maste i dizajna. U Hannah Montana slucaju sve je kao sto se da videti bilo ruzicasto-ljubicasto, sa detaljima od fondana i dekoracijama radjenim u gelu u boji (piping gel).

Ono sto me je najvise namucilo su zice.... Prvo sam htela da ih izvucem uz pomoc gela u boji, ali nije lepo izgledalo. Onda sam pokusala sa filom za dekoraciju - i to je bilo bezveze... Na kraju mi je palo na pamet da bih za to idealno mogla da iskoristim rolnu zvaka koju sam onda isekla na tanke trake i to se pokazalo kao estetski najbolja kombinacija.

I naravno na kraju je moja cerka sve to ukrasila stikerima koje je prilepila na podlogu torte :))

3 Comments:

Dragana Pušica - Moje Grne blog said...

Joj što je lepa, prosto da te bude žao da je sečeš. A jel bila ova slika na F? Nešto se ne sećam.

Nikki said...

Hmmm....ne znam sad da li sam je postavljala, moguce da sam propustila..

Анониман said...

Hi everybody.I am from USA.This cake is cool...I like hannah montana..