5.1.07

O tortama, kolacima i jos ponecemu...

Konacno evo da otvorim i ja blog. Ne bas onaj koji planiram da otvorim vec duze vreme a koji bi se odnosio na ono cime se profesionalno bavim (marketing svastanesto) nego blog o svom hobiju koji me u poslednjih nekoliko godina sve vise interesuje a to je - dekoracija kolaca i torti. :)

Prica o meni i tortama pocinje nekada pre tri godine kada je mojoj cerki bio prvi rodjendan... I tada sam ja odlucila da za taj specijalan rodjendan moram da licno napravim torte! Doduse, da sam za taj prvi rodjendan bila u Beogradu i da mi je bila dostupna Bongiorno poslasticarnica ne mislim da bih ikada zapocela sa takvim aktivnostima... Medjutim buduci da sam bila u Kanadi, gde do lepih (a u isto vreme i jestivih) torti je tesko a i skupo doci, ja sam kao svaki propisan streber prvo malo istrazila po Internetu, narucila par knjiga i casopisa o dekoraciji i krenula hrabro... I uspela da napravim dve torte - pa jos i ukusne:)

Tako je pocelo... danas par godina i nekih desetak torti kasnije -- evo me konacno na prizeljkivanom kursu Wilton dekoracije torti... sa namerom da ovo u cemu zaista uzivam naucim da radim jos bolje, brze i efikasnije.

Kroz ovaj blog pokusacu da prenesem ponesto od onoga sto budem ucila tamo, neke tehnike, neke male tajne i majstorije koje vam mogu olaksati zivot ako se upustite u avanturu pravljenja sopstvene torte za nekoga vama dragog i specijalnog... a mozda se poneko razmisljanje i nevezano za kolace potkrade.. nikad se ne zna... :)

0 Comments: