16.3.07

Cvetici, cvetici...

Protekli mesec, barem kada je o kolačima reč, protekao mi je veoma "cvetno". Elem, zavrsih ja prekjuče i drugi Wiltonov kurs, orijentisan pre svega na pravljenje raznoraznih cvetića od rojal mase i mogu reći da sam svastanešto sada vec naučila. U početku me je malo nervirao prilično spori tempo u odnosu na prvi kurs (ceo cas vežbamo da napravimo dva cvetića!) ali činjenica je da su dotični prilično efektni, a kada se jednom uvežbaju ti pokreti kojima se dotične latice prave, onda je svaki sledeći cvetić lakše napraviti...

Dakle na repertoaru su bile - jabuka, ljubicica, dan i noc, hrizantema, opet ruza ali manja od wilton, ruzin pupoljak, jagorcevina, bela rada.... Nije baš da sam sve naučila da napravim (sa ružinim pupoljkom sam u totalnoj svadji, a i bela rada mi nešto čudno ispada...) ali i previše bi bilo očekivati, ipak tu treba dosta vežbe...što reče instruktorka: posle prvih stotinak sve ide lakše...:)

Svi cvetići rade se od rojal mase (pišem recept uskoro) koja se osuši i bude jako čvrsta, na onom "ekseru" (flower nail)kao za wilton ružu. A pošto je u pitanju uglavnom prah šećer cvetići su (na radost moje ćerke) i jestivi ;)

Evo kako izgledaju:

Ruža, bela rada, mali cvetovi jabuke i jagorčevina

Korpasacvecem003.jpg

Bele rade i narcisi

DSC05655.jpg

Cvet jabuke (i ptičica radjena colorflow tehnikom)


Korpasacvecem014.jpg

Ovde se vidi dan i noć i neka poluuspešna jagorčevina ;)))

DSC05657.jpg

Toliko za sada, a sledeći put više o tome šta i kako dalje sa cvetićima kada ih napravite - odnosno o tehnici pravljenja "korpe za cvece" filom.

2 Comments:

Вера said...

Bas interesantno,neznam da li bi i meni tako savrseno islo da ih pravim,mene interesuje i masa za oblaganje torti-"ticino",pa ako imas neku pomoc...

Nikki said...

Hmmm... mi jasno koja je to masa za oblaganje. Ja oblazem fondanom,ali imam gomilu nekih recepta za te dekor mase, sa cim ta masa treba da bude?